• Poredak Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja 2023.

Vikend daljinskog plivanja u Podstrani 2022. – propozicije i obrasci za prijavu

Nakon što smo uspješno odradili naš prvi ovogodišnji plivački maraton vrijeme je da se okrenemo našem glavnom događaju kada je daljinsko plivanje u pitanju, ovog ljeta, 3. Vikendu daljinskog plivanja u Podstrani. Kao i prethodne dvije godine i ove godine se vikend sastoji od Plivačkog maratona “Podstrana – Sung7” i Otvorenog prvenstva Splitsko-dalmatinske županije u štafetnom plivanju na otvorenim vodama. Ovogododišnje, jubilarno peto, izdanje Plivačkog maratona “Podstrana – Sung7” je uvršteno u kalendar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja kao 4. Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 7500 m (apsolutna kategorija), 3. Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 7500 m za dobne skupine te kao utrka CRO CUP-a, dok je Otvoreno prvenstvo SDŽ u štafetnom plivanju na otvorenim vodama i ove godine Štafetno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju.

U nastavku ove objave donosimo vam propozicije utrke na 7500 m te utrka na 1250 i 2500 m, kao i propozicije štafetne utrke, a na ovom mjestu bi vam željeli skrenuti pažnju na nekoliko stvari koje se razlikuju u odnosu na prethodna izdanja našeg Vikenda. Krenimo redom, prva i jako važna stvar je ta da se od ove godine prvog dana (subota) pliva 5. Plivački maraton “Podstrana – Sung7” koji se sastoji od utrka na 7500 m (CRO CUP) te 2500 i 1250 m (rekreativne utrka), a zatim se u nedjelju pliva 3. Otvoreno prvenstvo Splitsko dalmatinske županije u štafetnom plivanju na otvorenim vodama. Druga promjena vezana je uz nastup neregistriranih plivača u utrci na 7500 m, u kojoj će isti imati pravo nastupa isključivo uz posjedovanje lječničkog uvjerenja izdanog od strane specijaliste sportske medicine i medicine rada te će imati pravo rangiranja isključivo u apsolutnoj kategoriji, ali ne i u dobnim kategorijama. Što se tiče rekreativnih utrka na 1250 i 2500 m tu je došlo do povećanja broja dobnih kategorija te će dobne kategorije biti iste kao i u utrci na 7500 m.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u velikom broju i da ćemo zajedno uživati u još jednom Vikendu daljinskog plivanja u Podstrani.

Propozicije utrke na 7500 m (CRO CUP i PH)

Propozicije utrka na 1250 i 2500 m (rekreativne utrke)

Propozicije štafetene utrke

Obrazac za prijavu 7500 m

Obrazac za prijavu 1250 i 2500m (rekreativne utrke) te 7500 m (neregistrirani natjecatelji)

Popis prijavljenih CRO CUP utrka

Popis prijavljenih 1250 i 2500 m (rekreativne utrke) i 7500 m (neregistrirani)

Izjava o nastupu na vlastitu odgovornost

Bookmark the permalink.

Comments are closed.