• Poredak Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja 2023.

2. Plivački maraton “Kroz Podstranu – Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana” 27.8.2023. – Propozicije i obrazac za prijavu

Nakon što smo uspješno odradili dva ovogodišnja plivačka maratona, stiglo je vrijeme da najavimo i treći – 2. Plivački maraton “Kroz Podstranu – Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana” koji će se održati u nedjelju 27. kolovoza 2023. sa startom na dvije lokacije i zajedničkim ciljem u Strožancu ispred Jedriličarskog kluba “Strožanac”. Ovo natjecanje organiziramo zajedno s bratskim Klubom daljinskog plivanja “Nova generacija7” te uz potporu Općine Podstrana, Turističke zajednice Općine Podstrana i Zajednice športskih udruga Općine Podstrana.

Ovo natjecanje sastoji se od ukupno 6 utrka od kojih je glavna utrka dužine 4200 m koja je 10. kolo Dalamtinskog kupa daljinskog plivanja. Preostalih 5 utrka dio su trećeg (finalnog) kola našeg PLOV-a – Podstranske lige na otvorenim vodama, a radi se o utrkama dužine 2600 m (Veli PLOV) i 1350 m (Mali PLOV) te dječjim utrkama na 100 m i 200 m kao i ženskoj utrci na 200 m.

Start utrke na 4200 m biti će u Portu-Mutogras odakle će se duž podstranske obale plivati prema cilju u Strožancu. Utrke na 1350 m i 2600 m startat će od ciljne ravnine ispred Jedriličarkog kluba “Strožanac” odakle se pliva prema hridi ŽENSKA PRAVDA koju se obilazi desnim ramenom i vraća se natrag prema cilju (startu). Natjecatelji na 1350 m plivaju jedan krug, dok će natjecatelji na 2600 m vršiti okret desnim ramenom oko žute bove koja će se nalaziti otprilike 50 metara ispred ciljnog lijevka te će još jednom oplivati oko Ženske pravde i nakon toga plivaju prema cilju.

Dječje i ženske utrke plivat će se od startno/ciljnog lijevka do žute bove i natrag. Natjecatelji na 100 m plivaju jedan krug, dok će oni na dvostruko dužoj dionici otplivati dva kruga. Položaj druge okretne bove biti će objašnjen prije početka utrke.

Propozicije natjecanja, obrazac za prijavu kao i trenutni poredak PLOV-a nalaze se u nastavku teksta. Podsjećamo da je za ulazak u konačni poredak PLOV-a potrbno otplivati minimalno dvije utrke na stazi jednake duljine, a zbarajat će se bodovi sa sva tri kola.

Obrazac za prijavu 2. Plivački maraton “Kroz Podstranu – Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana”

Lista prijavljenih natjecatelja

Trenutni poredak PLOV-a

Trenutni poredak DKDP-a

Bookmark the permalink.

Comments are closed.