• Poredak Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja 2023.

6. Plivački maraton “Podstrana – Ng7” – rezultati

U subotu 15. srpnja, na petu godišnjicu održavanja našeg 1. Plivačkog maratona “Podstrana-Ng7” održali smo 6. Plivački maraton “Podstrana – Ng7” koji je četvrtu godinu zaredom bio Prvenstvo Hrvatske na 7500 m i dio Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju – ACI CRO CUP RACE. Uz glavnu utrku održali smo i utrke na 2500 i 1250 m te dječje utrke na 100 i 200 m, kao i žensku utrku na 200 m koje su sve dio našeg novog, ove godine eksperimentalnog natjecanja, PLOV – Podstranske lige na otvorenim vodama kao i rekereativnu utrku na 7500 m.

Ukupni pobjednici utrke na 7500 m su Nik Peterlin (KDP Donat) i Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč). U ženskoj utrci su do cilja stigle još samo Domina Žure (KDP POŠK) i Valentina Jačan (KDP Donat) u ACI CRO CUP konkurenciji te Nadezhda Artemeva (KDP Ng7) u rekreativnoj utrci na 7500 m. Drugo i treće mjesto u ukupnom poretku na 7500 m osvojili su Gašper Stele (KDP Donat) i Jakov Igrec (KDPSR Poreč). U poretku Prvenstva Hrvatske na 7500 m slavili su Matea Sumajstorčić ispred Domine Žure i Valentine Jačan te Jakov Igrec ispred Pavla Margetića (KDP Donat) i Domagoja Boroše (KDP Donat).

Najbrži u rekreativnoj utrci na 7500 m bili su Petar Matić (TK Split) ispred klupskog kolege Filipa Carevića i slovenskog plivača Marka Aneja Lapuha. Na 2500 m najbrži su bili Duje Milan (KDP Split) ispred Ivice Sunare i Dalibora Vujevića dok je u ženskoj konkurenciji slavila Helena Pavić (KDP Zadar) ispred Lee Čalete i Maje Negovanović. Na 1250 m još jednom je najbrži bio Duje Pavić (PK Jadran) ispred Nikole Ferića i Tome Medveda (PK Jadran) dok je kod plivačica pobjedila Gorana Barišin (KDP Split).

Rezultati ovih ali i dječjih te ženske utrke nalaze se u nastavku objave:

Trenutni poredak PLOV 2023. možete pronaći na dnu naše web stranice. Zelenom bojom označeni su natjecatelji koji su ispunili uvjet od dva nastupa, dok su žutom bojom označeni oni s jednim nastupom.
Podsjećamo, za ulazak u konačni poredak PLOV 2023. potrebno je imati dva nastupa na istoj dionici, a konačni poredak se radi na osnovu zbroja svih bodova ostavrenih ove sezone.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.