• Poredak Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja 2023.

2. Plivački maraton Sveti Ante – 2. kolo Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja

Danas smo na plaži ispred Restorana Jure otvorili sezonu plivačkih maratona na području Općina Podstrana. Sezonu u kojoj ćemo organizirati čak četiri natjecanja od čega tri pojedinačna i jedno štafetno. Ali idemo po redu, počevši od današnjeg natjecanja. U sklopu 2. Plivačkog maratona Sveti Ante održali smo dvije utrke u kojima je nastupilo ukupno 34 natjecatelja i natjecateljice, a zahvaljujući našim gostima iz Slovačke naše natjecanje dobilo je dašak međunarodnog duha.

Glavna utrka današnjeg natjecanja bila je ona u kojoj je pobjedio Toni Pavičić Donkić, legenda hrvatskog daljinskog plivanja koji u svojoj bogatoj karijeri ima preplivavanja Le Manchea i Gibraltarskog tjesnaca. Njemu je za savladavanje današnje staze trebalo svega 33 minute i 4 sekunde. Samo pola minute nakon njega do cilja je stigla mlada plivačica KDP POŠK Domina Žure. Uz njih su se na postolju našli Ante Petrov i Dora Komić na drugom mjestu te Frane Vlatković i Laura Vrdoljak na trećem mjestu.

U utrci na 1250 m najbrža je bila Angela Vrdoljak sa 16:28 minuta. Gotovo minutu i po iza nje do cilja je stigao muški pobjednik Duje Pavić. Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su članovi Vaterpolo kluba Vukovar Nebojša Sikirica i David Komaromi, a kod plivačica Lea Čaleta i Maja Negovanović.

Rezultati:

Poredak Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.